Как почистването от боклуци влияе на цената на жилището?

Как професионалното почистване от боклуци влияе на стойността на имота.

Първото впечатление е важно, особено когато става въпрос за покупка или, в нашия случай, продажба на недвижим имот. Почистено и подредено жилище със сигурност ще изглежда по-приветливо за купувачите, затова продавачите често прибягват до професионално почистване и изхвърляне на отпадъци и излишни вещи, за да вдигнат цената на имота си.

Статистиката на пазара за недвижима собственост показва, че жилищата, които са чисти и подредени, се продават на много по-висока цена от жилища със сходни характеристики, като квадратура, разположение и дата на строителството, които просто не са били почистени професионално.

От Хамали Стоянов знаем, че тази проста стъпка може да Ви донесе значителни печалби в дългосрочен план и сме приготвили кратък наръчник как и защо професионалното почистване влияе на цената на Вашия имот.

Професионалното почистване на жлището като маркетингов ход

На пазара има редица уебсайтове и агенции, които предлагат огромен брой недвижими имоти и е от жизнена необходимост Вашият да се откроява от останалите. Първите впечатления са ключови в този случай, затова се постарайте снимките, които ще публикувате, да показват жилището Ви максимално чисто и подредено.

Снимките, публикувани онлайн, дават на потенциалните купувачи първо впечатление, дори преди да са посетили дома Ви. Ако на тях има един спретнато и подредено жилище, те това ще насърчи повече лични посещения и ще остави у посетителите впечатлението, че домът Ви е бил поддържан добре.

Как почистването от боклуци влияе върху цената на имота?

Помага да се справим с безпорядъка и кои лични вещи да премахнем

От Хамали Стоянов имаме дългогодишен опит в професионалното почистване и подреждане на жилища, които са обявени за продан.

Ще започнем с обстоен преглед на дома Ви, като заедно ще подберем излишните мебели и личните вещи, които ще отстраним. Така ще помогнем и на потенциалните купувачи да добият добра представа за жилището, без да се влияят от това дали е мръсно, разхвърляно, както и от Ваши лични вещи и вкусът Ви за дизайн и декорация. Добре е да помислите за почистването на мазето и тавана, които също са част от имота, който продавате.

Различните стаи се нуждаят от различни внимание

Всяка стая трябва да се почиства поотделно. Започнете с гардеробите и кухненските шкафове, шкафовете в банята, антрето и гаража. Разделете вещите си на три групи – такива, които ще запазите, такива, които може да дарите или продадете, и тези, които спокойно можете да изхвърлите.

Изхвърлете всички износени дрехи или хранителни продукти с изтекъл срок на годност и подредете тези, които искате да запазите. Може да опаковате тези вещи, които искате да запазите и да ги оставите настрана, в случай, че ще се местите и искате да ги вземете с Вас.

Но не забравяйте, че тук целта е да създадете една по-добра и чиста визия за дома си, която да привлече потенциалните купувачи!

Как да съхраните вещите си?

Подредбата и съхранението на оставащите вещи е не по-малко важна задача. Спретнатите и подредени рафтове на снимките ясно показват, че този дом е бил поддържан добре и преди. Освен това, подредените шкафове и гардероби ще Ви позволят да съхраните възможно най-много вещи.

Подредба на домът Ви след разчистването

Стилната подредба на домът Ви допълнително може да повиши цената му. Започнете с подредбата на най-големите Ви мебели така, че те да позволяват най-лесно придвижване из дома Ви. Стремете се да държите леглата оправени, играчките на децата Ви – прибрани, а плотовете в банята кухнята – свободни от излишни вещи.

Много хора прибягват и до услугите на интериорен дизайнер, но без значение дали ще използвате услугите на професионалист, или ще се заемете сами, знайте, че подобна инициатива ще Ви се отплати при продажбата.

Защо да изберем Хамали Стоянов

Екипът на Хамали Стоянов е вещ в почистването и подредбата на жилища, мазета и тавани които се подготвят за продажба. Ние знаем от какво се нуждае Вашият имот и как да направим жилището Ви да изпъкне пред другите на пазара.

Предлагаме следните услуги с фиксирани цени:

● Хамалски услуги

● Извозване на стари мебели

● Почистване на жилища, мазета и тавани от боклуци и ненужни вещи

Преместване на мебели и багаж

Преместване на дома