Skip to content

Отговори на често задавани въпроси

Как да получа точна или приблизителна цена желана услуга?

Най-важното нещо, когато желаете да ползвате дадена услуга е да разберете колко ще ви струва. Но за да получите точна или приблизителна цена е необходимо да разполагате с конкретна информация. Това означава да имате яснота по определени въпроси засягащи цената на услугата.Ето защо подготвихме списък с въпроси, които обикновено задаваме при обаждане от ваша страна. Колкото по-точно може да отговорите на тези въпроси толкова по-точна цена ще получите.

Как да получа точна цена за извозване на стари мебели?

Когато имате нужда от изнасяне на няколко броя стари мебели и вещи за извозване оглед на място не е необходим. Цената може да бъде уточнена по телефона, ако разполагате със следната информация.

 • От кой район на София ще се изнасят мебелите
 • Може ли бус да паркира или да се доближи до входа, и ако не на какво разстояние според вас бихме могли да спрем.
 • На кой етаж се намира жилището  (мебелите)
 • Има ли работещ асансьор в сградата
 • Какви и колко на брой мебели / вещи ще се изнасят
 • Какви са точните или приблизителните размери на едрите предмети
 • Има ли други дребни отпадъци, вещи за изнасяне освен мебелите – чували с дрехи, кашони, столове, електроника и други.
 • Можете ли да направите снимки или най-добре видеоклип с телефона си на мебелите и да ни ги изпратите по вайбър на тел. 0893 484 770 (може и без размери и списък)

Това са въпросите които обикновено задаваме по телефона, така че е желателно да сте наясно с тези неща още преди да ни позвъните. Трудно е да се запомни толкова информация, така че най-добре направете списък.Разгледайте примерните цени за извозване на стари мебели на нашата страница.

Как да получа цена за основно почистване на апартамент?

Първо нека да уточним какво означава основно почистване на апартамент от стари мебели и вещи. В най общия случай предметите за изнасяне са толкова много, че не могат да се опишат по телефона. Добрата новина е, че не е нужно. При това положение можем да ви предложим безплатен оглед на място. Но все пак ще ни е нужна известна информация от ваша страна

 1. Направете видео клип с телефона си на всички помещения и вещите за изнасяне в тях. Ако в мебелите има съдържание (дрехи и други) нека да се вижда. Това е най-добрия начин да ви дадем цена за почистване която се доближава максимално до крайната цена при огледа. Снимките са по-малко надеждни, но и те вършат работа. Изпратете ни материала по вайбър на тел. 0893 484 770
 2. Ако по някаква причина не можете да направите снимки опитайте се да ни обясните следните неща:  От колко помещения в жилището ще се изнасят мебели (отпадъци). Стаи, хол, коридор, килер, кухня и балкони. Има ли дребни вещи за изнасяне – съдържанието от мебелите и извън тях.
 3. На кой етаж се намира жилището
 4. Има ли асансьор в сградата
 5. Може ли бус да паркира в близост до входа

Ако можете да отговорите на тези въпроси и ние от Хамали Стоянов ще можем да ви изготвим оферта с приблизителна цена до плюс / минус 50 – 100 лева още по телефона.

Ако цената ви устройва можем да уговорим ден и час за безплатен оглед на място, при който да ви дадем точна цена близка до тази от предварителния разговор.

Как да получа точна цена за преместване на мебели и багаж?

За да получите възможно най-точна цена за преместване на мебели и багаж в София и страната ще се нуждаем от следната информация от ваша страна:

 1. От къде до къде ще се местят вещите. От кой район на София до  къде в София или в страната.
 2. Ще имате ли нужда от хамали от наша страна или ще ползвате само превоз(бус с шофьор)
 3. Ще може ли бус да паркира пред в входовете на сградите и на двата адреса
 4. От кой етаж ще се изнасят и нанасят мебелите / багажа на двата адреса.
 5. Има ли асансьори в сградите на двата адреса.
 6. Колко мебели / уреди ще се преместват.
 7. Какви са точните размери на по-големите предмети (гардероб,легло,диван)
 8. Има ли дребен багаж – кашони,чували,сакове,куфари, електроника и какъв е техният брой.

За целта ще нужно да направите списък на мебелите и багажа. Снабдете се с ролетка и измерете размерите на по едрите мебели – височина, дължина, дълбочина. Ако можете да ни изпратите видео или снимки на предметите по вайбър ще е най-добре.

Така ще можем да преценим кои от тях ще минат през асансьор. Кои мебели ще могат да се пренасят в цял вид и кои да се разглобят. Ще добием представа какъв обем бус, колко хамали ще са необходими и колко време ще отнеме преместването.

Възможно е да ви предложим безплатен оглед на място ако преценим за необходимо, но първо ще искаме да ви дадем приблизителна цена за преместването за да знаете колко ще ви струва предварително. А цена можем да ви дадем само, ако имате яснота по тези въпроси.

Преместване на цяло обзавеждане, багаж и покъщнина

Преместването на цялото обзавеждане на апартамент с много мебели и дребни вещи е трудна задача. При такива случай ние от Хамали Стоянов можем да ви дадем приблизителна цена още по телефона и точна цена след оглед на място.

За целта ще ни трябва следната информация от ваша страна:

 1. От къде до къде ще се местят мебелите – за района на София или в провинцията?
 2. Възможно ли е паркирането на бус пред входа на сградите и на какво разстояние?
 3. От кой-етаж ще се изнасят и на кой етаж ще се внасят мебелите?
 4. Има ли асансьори в сградите и на двата адреса?
 5. От колко стаи на жилището ще се изнасят мебели / уреди и какви са те?
 6. Има ли дребни вещи, багаж за пренасяне и в какво количество?
 7. Има ли мебели които трябва да се разглобят / сглобят и опаковат?

При цялостно преместване на апартамент с много мебели, уреди и багаж е трудно да се изготви точен списък на вещите. Най-добре е да ни изпратите видео клип или снимки на предметите по вайбър. Направете груб списък на вещите и ние ще се опитаме да ви изготвим приблизителна цена още по телефона. Ако офертата ви устройва можем да договорим оглед на място за крайна цена.

Как да получа точна цена за превоз на мебели и багаж без хамали?

Най-лесно можем да ви дадем точна цена за обикновена транспортна услуга за превоз на мебели и багаж без наши хамали. При тази услуга ползвате само бус с шофьор и вие самите си товарите и разтоварвате вещите. Ще нужна следната информация от вас:

 1. От Къде до къде ще се превозват вещите в София или страната?
 2. Приблизителен брой на мебелите и техните груби размери.
 3. Приблизителен брой на дребния багаж – кашони, чували, куфари и други.

В зависимост от количеството на мебелите и багажа ще преценим дали ще е нужен бус или камионче с по-голям обем и ще ви дадем точна цена за превоза.

Как да получа цена за почистване на мазе или таван?

При почистване на мазе или таван в София е невъзможно да се направи списък на отпадъците за изнасяне и извозване. Боклуците са прекалено много за да се опишат по телефона. За това е най добре да ни изпратите видео или снимки на помещението за да можем да ви дадем приблизителна цена за почистване. Ако цената ви устройва можем да направим оглед на място. Научете повече за цените за почистване на мазета и тавани в София.  

Защо да правя списък на вещите и кога е нужен?

Списък на вещите е нужен когато имате повече от 7 предмета за изнасяне от жилището независимо дали са за извозване или за преместване на друго място. Освен това списъкът включва и допълнителна информация като: предпочитан ден и час, локация на товарене и разтоварване, достъп за паркиране, брой и размери на мебелите и багажа, етажи на сваляне и качване, и наличие на асансьор на адресите.

С изготвянето на списъка ви става все по ясно колко и какви предмети ще се изнасят и дали не изпускате нещо важно. Така разговора по телефона става по-лесен и за двете страни. Когато имате вече изготвен списък е много по-лесно да ви бъде дадена точна или приблизителна цена. Така ще знаете предварително колко ще ви струва желаната услуга и ще вземете информирано решение.

Изготвянето на списък не отнема повече от половин час и то при сравнително голямо количество мебели и багаж. Той е ценна инвестиция която ви приближава да решаването на проблема. Освен това може да го ползвате при множество запитвания към различни фирми без да се налага да помните всичко при всеки разговор. Списъкът на вещите ни дава ясна представа за обема на работата като цяло. Колко хамали и какъв транспорт ще са нужни и за колко време ще можем да приключим за да сме готови са следващия клиент.

Нека ви напомним, че списъкът включва и допълнителна информация освен броя и размера на предметите, така че нещата които ще трябва да помните стават прекалено много. Списъкът е като автобиография, която веднъж написана служи на много различни места без да се налага да пишете и помните всеки път. Освен това намалява времето за разговор по телефона.

Когато имате списък е трудно да ви бъде завишена цената на услугата в последствие поради недоразумения и пропуски в разговора за неща, които са останали неуточнени.

Кога се прави оглед на място?

Оглед на място се прави когато вещите за преместване или извозване от жилището са прекалено много за да бъдат описани в телефонен разговор. Когато имате за изнасяне голямо количество мебели, багаж, покъщнина и други предмети. Но все пак е добре, ако можете да ни предоставите обща информация за да можем да ви дадем ориентировъчна цена още преди огледа. По този начин, ако цената не ви удовлетворява ще си спестим излишно време в срещи.

Огледът на място не е гарантирана услуга, която можете да поръчате просто така, най- малко защото все още е безплатен, отнема време и транспортни разходи. Малко са фирмите в София които предлагат „Оглед на сляпо” без да знаят с какво ще си имат работа.

Огледът има за цел клиента да получи оферта с крайна цена. Но ако той не е в състояние да опише горе долу каква ще е задачата си запазваме правото да откажем огледа. По горе сме описали доста подробно всички фактори оказващи влияние при формиране на цената на дадена услуга, така че е желателно да имате предварителна яснота по тези въпроси.  

Нека още веднъж да напомним, че снимките или видеоклип на вещите / мебелите за изнасяне ни помагат много за изготвянето на оферта с приблизителна цена още по телефона преди да ви посетим на място.